چهل ستون+تاریخچه و عکس
نوشته شده توسط : روغن شترمرغ اصل

چهل ستون+تاریخچه و عکس

چهل ستون اصفهان،چهل ستون قزوین،چهل ستون تا سعدآباد،چهل ستون شجریان،چهل ستون تبریز

یکی از بزرگترین و زیباترین مناطق تاریخی اصفهان چهل ستون است. لازم به ذکر است که باغی بزرگ بالغ بر 67 هزار متر مربع است که در دوره شاه‏ عباس اول (996-1038 ه.ق.)بنا گردیده است. البته در این باغ که “باغ جهان نما” نام داشت شاه عباس کوشکی به شکل کلاه فرنگی بنا کرد که بنای اولیه کاخ چهلستون می باشد. جالب است بدانید که تالار میانی کاخ امروزی و غرفه های چهار گوشه ی آن را شامل می گردد. البته وی بعدها این کوشک را به دیوانخانه، محل استقرار کارکنان و دبیران دربار تخصیص داد.

چهل ستون،تاریخچه چهل ستون

بدنیست بدانید که حدود نیم قرن بعد شاه عباس دوم تصمیم گرفت آنجا را به کاخی برای پذیرایی مهمانان خارجی تبدیل نماید. البته بدین منظور کاخ را توسعه داد؛ ایوان شرقی را آینه کاری نمود  و دستور داد تا صحنه های بزم و رزم را بر دیوار های آن نقاشی کنند. قابل ذکر است که تالار آینه و تالار هجده ستون و دو اتاق شمالی و جنوبی تالار آینه و ایوان های طرفین سرسرای پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با کلیه تزئینات نقاشی و آینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقف ها در زمان شاه عباس دوم به آن افزوده شده است. بدنیست بدانید که در سال 1057 شاه عباس دوم با دعوت از سفیران کشورهای خارجی این بنای باشکوه و کم نظیر را افتتاح نمود.

چهل ستون،تاریخچه چهل ستون

لازم به ذکر است که وجه تسمیه چهلستون بنابر تحقیق آنوبانینی؛ به دلیل تعدد ستون های این کاخ است که در ادب پارسی تعدد و کثرت را با عدد چهل بیان می کردند. البته باید گفت اما چون تعداد ستون های این ایوان کاخ بیست عدد است، جمعی از راه تفسیر گفته اند که این کاخ با انعکاس ستون ها درآب حوض زیبای مقابلش مفهوم چهلستون پیدا می شود.

چهل ستون،تاریخچه چهل ستون

جالب است بدانید که تالار مرکزی کاخ که اختصاص به میهمانان و شخصیت های کشورهای خارجی داشته، دارای قاشی هایی است که وقایع تاریخی دوران های مختلف را بیان می دارند. البته این سالن با شکوه که بر گنبدی منقوش استوار است با لچکی های رنگارنگ و طرح های طلایی و شفاف ازشاهکارهای هنری آن عصر به شمار می رود.

چهل ستون،تاریخچه چهل ستون

در واقع استخر کاخ علاوه بر زیبایی، موجب لطافت هوا می گردد. البته  چهار طرف این استخر مجسمه هایی قرار دارند که مربوط به عمارت چهلستون نیستند و به هنگامخراب کردن قصر سرپوشیده، به این محل منتقل شده اند. در واقع به نوشته برخی از مورخین، این عمارت در عهد آخرین پادشاه صفوی شاه سلطان حسین؛ به سال 1118 دچار آتش سوزی شده و قسمتهایی از آن در آتش سوخته است. که ظاهرا توسط شاه سلطان حسین مطابق وضع سابق مرمت شده است.این منطقه زیبا تاریخی را در سفر به اصفهان حتما ببینید.

چهل ستون+تاریخچه و عکس

مطالب مرتبط:

تاریخچه مسجد شیخ لطف الله

پل خواجو

پل سی سه پل

آتشگاه اصفهان





:: بازدید از این مطلب : 326
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 دی 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: